Incassozaken

Incassobureau nodig? Welkom bij Benefina Collect, specialist op het gebied van incasso voor het midden- en grootbedrijf. Bent u op zoek naar een professionele incasseur in uw regio?

Dan is Benefina Collect de perfecte partner voor u! 

Welke incassozaken doen wij?

Wij doen al uw incassozaken, verzorgen uw debiteurenbeheer, bezoeken uw debiteuren om poolshoogte te nemen en ondersteunen u met financieel beheer. Wij leveren onze diensten aan zowel particulieren als ondernemers.

Bulk-Incasso

Benefina Collect is gespecialiseerd in bulk-incasso-opdrachten en grote vorderingen, waar naast wet- en regelgeving vooral tact de uitkomst bepaalt. 

Incasso van Benefina

Openstaande rekeningen worden in 88% van de gevallen snel betaald. Uiteraard is het behouden van een goede relatie met uw klant belangrijk. Maar liefst 90% van de goede relaties houden gewoon stand met Incasso van Benefina.

Stap 1: Buitengerechtelijke incasso

In de eerste fase roepen wij uw klant op om te betalen. Deze fase wordt de buitengerechtelijke incasso fase (minnelijke fase) genoemd.

Om ervoor te zorgen dat uw geld snel wordt geïncasseerd, nemen wij in korte tijd meerdere keren contact op met uw klant, de debiteur. Dit gebeurt schriftelijk, telefonisch en per e-mail. De debiteur wordt op een dwingende, maar nette manier gesommeerd om de rekening te betalen. Vaak leidt dit tot een oplossing: meestal is dat een volledige betaling ineens, maar soms ook een betalingsregeling.

In de meeste gevallen incasseert Benefina uw geld in de minnelijke fase. 

Stap 2: Gerechtelijke incasso fase

Als betaling in de minnelijke fase uitblijft, kunt u naar de rechter te stappen om betaling af te dwingen. Deze fase wordt de gerechtelijke incasso fase genoemd.

Ook in deze fase kan Benefina u bijstaan:

  • - Wij stellen een dagvaarding op
  • - Wij procederen voor u bij de rechtbank
  • - Wij verhalen uw geld met behulp van een deurwaarder (executiefase) 

De gemaakte kosten proberen wij zoveel mogelijk op de debiteur te verhalen. Openstaande rekeningen worden in 88% van de gevallen snel betaald. U betaalt alleen de kosten die niet op de debiteur kunnen worden verhaald.

Verzekeringen met incasso

Heeft u vaker openstaande rekeningen en wilt u geen risico lopen op bijkomende kosten? Neem contact met ons op over het Incasso-abonnement.


Incasso